Podle posledních odhadů je stará kolem 4.7 miliardy let. Ale já se bavím i s těmi co si myslí něco jiného. Nebo lépe. Neptám se na to. Pro běžný život považuji jiné věci za důležitější. Třeba potenciální partnerka, která sice věří v Zemi starou přes 4 miliardy let a neumí vařit je pro praktický život podle mne horší než partnerka, která si myslí, že Země má do 10000 let a vařit umí..... 
Ale stále nechápu jak jsi přišel na to , že bych stáží Země do 10000 let někdy zastával. Nikdy mne takového nic ani nenapadlo. Dokonce jsem snad ani nikdy nepotkal nikoho, kdo by si myslel že Země je mladší než 4 miliardy let. Nikoho takového osobně neznám.Protestante,
moje vlastní zkušenost říká, že s těmi partnerkami je tomu právě naopak. S tou, která neumí vařit, není ještě všechno ztraceno, protože ta se to může naučit. Na druhou stranu ta, která navzdory obecně dostupným výsledkům lidského poznání, které najde v jakékoliv populárně naučné literatuře, věří tomu, že Země není starší než 10 000 let, protože to tak vyplývá z Bible, se dříve nebo později dostanete do čím dál tím větších sporů: pokud totiž někdo odmítá brát na vědomí fakta ve jménu svých představ, s tím těžko najdete společnou řeč i v běžných životních situacích.